کاغذ مصنوعی چیست، چه کاربردهایی دارد و آیا محصولی قابل بازیافت به شمار می‌آید؟

کاغذ مصنوعی چیست، چه کاربردهایی دارد و آیا محصولی قابل بازیافت به شمار می‌آید؟ - پانیذا پلیمر

کاغذ مصنوعی چیست، چه کاربردهایی دارد و آیا محصولی قابل بازیافت به شمار می‌آید؟

کاغذ مصنوعی (Synthetic Paper) نوعی کاغذ است که در تولید آن به جای استفاده از مواد اولیه حاصل از چوب و درختان، از مشتقات نفتی و مواد اولیه پتروشیمی (مواد اولیه پلاستیک) استفاده شده است. رشد روزافزون مصرف انواع کاغذ و مقوا در جهان و محدودیت منابع طبیعی و پوشش گیاهی در کره زمین اهمیت استفاده از کاغذ مصنوعی را به خوبی نشان می‌دهد. یکی از تلاش‌های صنعت پلاستیک استفاده از پلیمر (انواع پلی‌اتیلن و پلی‌پروپیلن) در تولید کاغذ و جایگزینی آن به جای کاغذهای سلولزی است. با ترکیب پلی‌پرو پیلن (مواد پلی‌پروپیلن کوپلیمر و مواد هموپلیمر) و مواد معدنی مختلف به نسبت‌های خاص، ورق پلاستیکی با خواص مشابه کاغذهای معمولی به دست می‌آید. این کاغذ در مواردی که ماندگاری و دوام در محصولات چاپی اهمیت دارد. به‌صورت مدوام از آن استفاده شده و مرتب دست به دست می‌گردد و در معرض عوامل طبیعی و در مجاورت رطوبت قرار می‌گیرد، کاربرد گسترده دارد. استفاده از کاغذ مصنوعی از دو جهت به حفظ جنگل‌ها و در نتیجه به محیط زیست کمک می‌نماید. اولاً؛ استفاده نکردن از چوب در تولید آن عدم تخریب جنگل‌ها را در پی خواهد داشت. ثانیاً؛ به دلیل عمر طولانی محصولات چاپ شده روی این نوع کاغذ موجب کاهش ضایعات شده و همزمان مصرف کاغذ را نیز کاهش می‌دهد.

فرآیند تولید کاغذ مصنوعی یا کاغذ پلیمری :

تولید کاغذ مصنوعی به روش نورد: ترکیب، مخلوط کردن، و اکستروژن مواد اولیه جهت تولید یک مستربچ خاص.  این مواد پس از نورد شدن، کشیده شدن، سرد شدن، پرداخت شدن، و برش خوردن، یک لایه‌ی پوششی داده می‌شوند و به کاغذ سنگی تبدیل می‌شوند. در روش تولید دیگر، مستربچ خاص پس از نورد، به کمک ماشین آلات پیشرفته‌ی خارجی تحت یک فرایند شکل گیری مداوم به کاغذ سنگ تبدیل می‌شود. کاغذ تولید شده به روش نورد از کارایی بالا، کیفیت خوب، و سطحی صاف برخوردار است.  این کاغذ برای چاپ عکس، جلد کتاب، و مانند آن به کار می‌رود. مشکلات این روش تولید عبارتند از پیچیدگی فرایند تولید، قطعات بزرگتر کاغذ، و گرانتر بودن ماشین آلات آن. روش تولید قالبی کاغذ سنگی، اصول دو روش تولید نورد و قالبی کاغذ مصنوعی مشابه هستند.  ویژگی روش قالبی عبارت است از سرعت اکستروژن و سرعت گردش غلتک های قالب زنی. تفاوت سرعتی بین اکستروژن قالبی مواد و نورد سرد، از شکل دادن تا کشیدن بسته به نوع محصول،  دارد.  ضخامت کاغذ مصنوعی قابل تنظیم است.  محصولات حاوی پلی پروپیلن Z30S از سختی، استحکام، و مقاومت کششی خوبی برخوردار هستند. از آنجایی که مراحل تولید، ساختار مولکولی محصول را یک طرفه می‌کنند، مشخصات طولی و عرضی کاغذ سنگی متفاوت می‌شوند. از رزین پلی پروپیلن برای تولید کیسه‌های خرید، جعبه‌ها و بسته بندی‌های مواد غذایی مخصوص هواپیما و مجتمع‌های بزرگ فروشگاهی استفاده می‌شود. این محصول ظاهر خوبی دارد و به طور طبیعی تجزیه و جذب محیط زیست می‌شود.هزینه ماشین الات این روش نسبتا مناسب است.

بازیافت کاغذ مصنوعی

کاغذهای پلیمری (مواد اولیه پلاستیک) مانند بقیه مصنوعات پلاستیکی به راحتی بازیافت می‌شود و مواد بازیافتی حاصله جهت تولید محصولات دیگر به کار می‌رود. استفاده از کاغذ مصنوعی به جای کاغذ معمولی جهت برچسب بسته‌بندی پلاستیکی کار بازیافت آن‌ها را تسهیل می‌نماید. این کاغذ هنگام سوختن فقط دی‌اکسیدکربن متصاعد می‌کند. همچنین گازهایی مانند سولفور، کلراین و نیتروژن تولید نخواهد کرد. خط تولید کاغذ مصنوعی به دلیل استفاده از آخرین فناوری‌های روز دنیا هیچ‌گونه آلایندگی نداشته و کارخانه‌های تولید آن از نظر سازمان‌های دوست‌دار محیط زیست در کشورهای پیشرفته دنیا از استانداردهای لازم برخوردار هستند.

جهت مشاوره و تهیه مواد اولیه کاغذ مصنوعی در ساعات اداری با کارشناسان ما در پانیذا پلیمر تماس حاصل فرمایید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − نوزده =