ورق پلی‌اتیلن و معرفی انواع پلی‌اتیلن و دستگاه‌های ورق‌ساز

ورق پلی‌اتیلن و معرفی انواع پلی‌اتیلن و دستگاه‌های ورق‌ساز - پانیذا پلیمر

ورق پلی‌اتیلن و معرفی انواع پلی‌اتیلن و دستگاه‌های ورق‌ساز

خط تولید ورق‌های پلیمری پلی‌اتیلن (ورق پلی‌اتیلن) بیشترین کاربرد را در صنایع خودروسازی کفپوش‌های اتومبیل، خرید و فروش دستگاه‌های تولید ظروف یک‌بار مصرف نو و استوک ps. ترموفورمینگ،وکیوم فورمینگ،گیاهی، پت، تزریقی، و دستگاه تولید نایلون، دوخت و چاپ نایلون و … دارند

دستگاه ورق‌ساز

در این دستگاه مواد اولیه پتروشیمی پس از ذوب و نورد تبدیل به ورق شده و به‌صورت رول محصول نهایی تولید می‌گردد.

دستگاه ورق‌ساز شامل قسمت‌های زیر می‌باشد

اکسترودر، کلندر، کانوایر، رول جمع کن، تابلو برق

اکسترودر در دستگاه ورق پلیمری

قسمت اکسترودر دستگاه تولید ورق پلیمری، مواد اولیه که به‌صورت گرانول آماده پتروشیمی می‌باشد، در این قسمت ذوب و کاملاً مخلوط شده، با فشار بالایی و دمای تقریباً گرم، از محل شیر خروجی اکسترودر، که هد دای نامیده می‌شود به شکل ورق تقریباً غیر یکنواخت گرم خمیری، خارج می‌گردد.
سیلندر ماردون در نظر گرفته برای دستگاه تولید ورق دارای طول 320 سانتی‌متر و قطر داخلی 120 میلی می‌باشد که در صورت سفارش قابل تغییر می‌باشد. (پلی‌اتیلن 52518)
قسمت رول جمع‌کن دستگاه که ورق خروجی از قسمت کانوایر در این قسمت به‌صورت رول بر روی میله‌های مخصوص جمع می‌شود در دستگاه‌های تولید شده دارای دو عدد رول جمع‌کن می‌باشد که تا قطر 1.20 قابلیت جمع کردن رول را دارا می‌باشد.

دستگاه تولید ورق‌های پلیمری

دستگاه‌های تولید ورق که بیشتر با نام خط ورق شناخته شده Plastic sheet line در دو سری کلی مختلف تولید می‌شوند.

دستگاه‌های تولید ورق سری اول

سری اول ورق‌هایی هستند که ورق تولیدی آن‌ها برای استفاده در پرس ترموفرمینگ از نظر عرض و ضخامت و ظرفیت ورق تولیدی، به‌صورت تک و چند لایه طراحی و ساخته شده‌اند.
این دستگاه‌های ورق که برای تولید ظروف طراحی و ساخته شده اند کلاً در 3 سایز و ضخامت و همچنین برای 3 دسته و نوع مواد می‌باشند.
این دستگاه‌ها با تولید ورق در عرض‌های 75 و 95 و 110 و ضخامت 0.1، 0.2 میل الی 3 میل با قابلیت تولید ورق‌های:
دسته اول: PP و PS، دسته دوم: PVC، دسته سوم: PET

دستگاه های تولید ورق سری دوم

سری دوم دستگاه‌هایی هستند که برای تولید ورق با ضخامت و عرض و ظرفیت مختلف و برای انواع مواد اولیه، با اکسترودر تک و چند لایه بنا به سفارش خریدار طراحی و ساخته می‌شوند.
دستگاه‌های تولید ورق سفارشی این شرکت در محدوده عرض و ضخامت و ظرفیت‌های زیر قابل ساخت می‌باشند.
ضخامت ورق: 0.1 – 0.2 – 1 میلی الی 3 – 5 – 8 میلی
عرض ورق: 60 سانت الی 320 سانت
مواد اولیه ورق: PE . PS . PP . PVC . PET . ABS و همچنین انواع مواد کامپاندی

نام انواع دستگاه‌های تولید ورق پلیمری با مواد اولیه مختلف با کاربرد مختلف

  • خط توليد ورق نازک فومی درپوش PE (پلی‌اتیلن 020)
  • خط توليد ورق فوم پلی‌اتيلن PE (پلی‌اتیلن 0035)
  • خط توليد ورق فوم پلی‌استايرن PS (هایمپک 7240)
  • خط توليد ورق PP ، PE ، PVC (پلی‌پروپیلن C30S)
  • خط توليد ورق شبکه‌ای دوجداره PP ، PE
  • خط توليد ورق يک و چند لايه PET_APET_PETG_CPET (پت 821)
  • خط توليد ورق pvc
  • خط توليد ورق فوم UPVC

تفاوت اصلی میان فیلم و ورق این است که به بازه ضخامتی ۰٫۵ تا ۱۲٫۵ میلی‌متر ورق گفته می‌شود اما به ضخامت‌های کمتر از ۰٫۵ میلی‌متر فیلم گفته می‌شود. به‌طور کلی سه روش اصلی برای تولید فیلم‌ها و ورق‌ها وجود دارد که هر سه آن‌ها از فرایندهای تولید پیوسته هستند.

ورق پلی‌اتیلن یکی از محصولات کاربردی مشتق شده از پلیمر پلی‌اتیلن است. پلی‌اتیلن BL3 برای اولین بار از حرارت دادن دی آزومتان در آزمایشگاه به وجود آمد. این ترکیب مانند موم سفید رنگی بود که قابلیت شکل‌پذیری و قالب‌گیری داشت. پس از این که نیاز به تولید پلی‌اتیلن در مقیاس صنعتی به وجود آمد، این پلیمر را با استفاده از پلیمریزاسیون گاز بی‌رنگ اتیلن در مقیاس صنعتی تولید کردند. پس از تولید این پلیمر در مقیاس صنعتی، محصولات و قالب‌گیری‌های متعددی از آن مشتق شد که در صنایع و زندگی روزمره کاربرد فراوان دارند. در واقع می‌توان پلی‌اتیلن را یک گرمانرم نامید. علت این نام‌گذاری این است که این پلیمر با رسیدن به نقطه ذوب خود تغییر شکل داده و به حالت مایع باز می‌گردد. این گرمانرم با رسیدن به نقطه انجاد خود مجدداً تغییر شکل داده و به حالت جامد باز می‌گردد. از پلی‌اتیلن بیشتر برای ساخت وسایل و تجهیزات پلاستیکی استفاده می‌شود. در واقع این پلیمر خمیره شکل‌دهنده بسیاری از محصولات پلاستیکی از که در جای جای زندگی و صنعت از آن استفاده می‌کنیم. پلی‌اتیلن را به صورت خالص در فرایندهای شیمیایی به‌کار نمی‌برند.
روش پلیمریزاسیون پلی‌اتیلن به‌گونه‌ای است که طی آن می‌وان شاخص‌ها و فاکتورهای خاصی را کنترل کرد. کنترل همین فاکتورها در نهایت منجر به تولید اقسام مختلف پلی‌اتیلن می‌شود که هر کدام کاربردهای مختلفی در صنایع گوناگون دارند. چگالی، شاخص جریان مذاب (MFI)، درجه شاخه‌ای و شبکه‌ای شدن، وزن مولکولی و میزان توزیع وزن مولکولی از انواع این فاکتورها هستند.
مهم‌ترین شاخص در تولید محصولات مختلف پلی‌اتیلنی، جرم مولکولی و دانسیته می‌باشد.

انواع پلی‌اتیلن

همان‌طور که توضیح دادیم با دست‌کاری فرایند پلیمریزاسیون اتیلن و تبدیل آن به پلی‌تیلن، می‌توان محصولاتی را با درجات و گریدهای متنوع به دست آورد. این محصولات شامل پلی‌اتیلن‌های سبک، متوسط، سنگین و خطی هستند.

پلی‌اتیلن سبک LDPE: (پلی‌اتیلن 020)

پلی‌اتیلن سبک دارای زنجیره‌های شاخه‌دار است و بنابراین پیوند بین مولکول‌های اتیلن به‌صورت یک دست انجام نمی‌شود و دارای فضای توخالی متعدد است. نیروی مولکولی و استحکام کششی در پلی‌اتیلن سبک، ضعیف است. این پلیمرها انعطاف‌پذیری زیادی دارند و توسط میکروارگانیسم‌ها تجزیه می‌شوند.

پلی‌اتیلن با دانسیته متوسط MDPE

دانسیته نهایی این پلیمر متوسط است و بیشتر در تولید میله‌های پلی‌اتیلنی به‌کار می‌رود.

پلی‌اتیلن سنگین HDPE: (پلی‌اتیلن F7000)

زنجیره‌های پلیمری در پلی‌اتیلن سنگین به‌صورت رشته‌ای و بدون شاخه است. بنابراین مولکول‌ها با استحکام بیشری به یکدیگر متصل شده و نیروی مولکولی و استحکام کششی پلیمر در این حالت افزایش خواهد داشت. در تولید پلی‌اتیلن سنگین نوع کاتالیزور و شرایط واکنش بسیار تأثیرگذار خواهد بود.

پلی‌اتیلن خطی با دانسیته پایین

مولکول‌های سازنده این محصولات پلیمرهای خطی هستند که شاخه‌های کوتاهی دارند. در پلیمریزاسیون پلی‌تیلن‌ها از اتیلن یا آلکالن‌هایی با زنجیره‌های بلند استفاده می‌شود.
در میان پلی‌اتیلن‌هایی که با دانسیته‌های متفاوت تولید می‌شوند پلی‌اتیلن با دانسیته بالا یا HDPE از کاربرد بیشتری در صنایع برخوردار است و دلیل آن کیفیت و مقاومت آن در برابر نیروهای مکانیکی و کششی است.
این پلی‌اتیلن‌های به دلیل دارا بودن خاصیت بلورینگی بالا نفوذپذیری بسیار کمی دارند و در پوشش‌دهی و عایق‌بندی کاربرد فراوان دارند. مقدار سفتی و عدم انعطاف‌پذیری نیز در این پلیمرها نسبت به انواع دیگر پلی‌اتیلن‌ها بیشتر است.
ورق پلی‌اتیلن به لحاظ ماهیت شیمیایی یک رزین گرمانرم بلوری و غیر قطبی است. ورق پلی‌اتیلن به عنوان مصالح پیش‌ساخته و نیمه آماده در بسیاری از صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این ورق‌های نیمه آماده برای ساخت مصالح و سازه‌های پیشرفته‌تر استفاده می‌شود.
ورق‌های پلی‌اتیلن در سایزها و اندازه‌های گوناگون تولید می‌شوند و می‌توان آن‌ها را با استفاده از دستگاه‌های جوش مخصوص به یکدیگر متصل کرد و در پوشش‌دهی در مقیاس بالا مورد استفاده قرار داد.
ورق‌ پلی‌اتیلن را بنا به کاربرد مورد نظر در ضخامت‌های مختلف می‌سازند. ضخامت ساخت این ورق‌ها به‌طور عمده از ۳ تا ۳۰ میلی‌متر می‌باشد.
ورق پلی‌اتیلن مزیت‌هایی دارد که این مزیت‌ها موجب استفاده گسترده از این ورق‌ها در صنایع مختلف شده است. ورق پلی‌اتیلن در برابر سرما و گرما مقاوم است. این ورق‌های دارای خاصیت ضربه‌گیری هستند. استفاده از ورق پلی‌اتیلن در اماکن و صنایع مختلف نگرانی در رابطه با خوردگی توسط اسیدها و بازهای شیمیایی را برطرف می‌کند. این ورق‌ها در برابر بسیاری از مواد خورنده شیمیایی، مایعات و هوا مقاوم هستند.
ورق پلی‌اتیلن دارای خواص ضد پیری است و این خواص به مراتب از پلی‌پروپیلن نیز برتر هستند.
این ورق ها به دلیل فقدان قابلیت رسانایی برای هدایت جریان الکتریکی، به‌عنوان عایق نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کاربرد ورق پلی‌اتیلن

گفتیم که پلی‌اتیلن ها را با طیفی از دانسیته‌های مختلف تولید می‌کنند. ورق پلی‌اتیلن نیز پس از تولید با نام‌های ورق پلی‌اتیلن سبک و سنگین شناخته می‌شود و هر کدام دارای خواصی هستند که می‌توانند با توجه به خواص خود کاربرد خاصی داشته باشند.
ورق پلی‌اتیلن را یا به‌صورت مستقیم در ساخت وسایل مختلف به‌کار می‌برند و یا از آن‌ها فیلم‌ها و پوشش‌هایی تهیه می‌کنند که برای پوشش‌دهی به دیگر تجهیزات مورد استفاده قرار می‌گیرند.
این ورق‌ها دارای پایداری شیمیایی و مقاومت بالایی هستند و بنابراین می‌توانند در تولید واشرها و درزگیرها در صنایع خودروسازی و صنایع مرتبط به‌کار روند.
وسایل نگهداری غذا و یا بسیاری از انواع لوازم آشپزی می‌توانند با استفاده از ورق پلی‌اتیلن تولید شوند.
انواع کیسه‌های پلاستیکی و فیلم‌های پوشش‌دهنده از ورق‌های پلی‌اتیلن تولید شده است که دارای گریدهای مقاومتی مختلفی می‌باشند.
این ورق‌ها در دمای ۵۰ درجه زیر صفر خاصیت مقاومتی دارد و این مقاومت را در دمای ۶۰ درجه بالای صفر و در شرایط حرارت نیز حفظ خواهد کرد. نقطه ذوب این گرمانرم چیزی بیشتر از ۶۰ درجه سانتیگراد بالاتر از صفر است.
هنگامی‌که در سازه‌های مختلف به جای استفاده از فلز، ورق‌های پلی‌اتیلن را به‌کار می‌بریم متوجه کاهش کلی وزن سازه و در نتیجه ایمن بودن آن می‌شویم.
محیط‌های خورنده و نمکی محیط‌های مناسبی برای نگهداری از تولیدات مختلف نیست اما در نگهداری ورق‌های پلی‌اتیلن در این اماکن نیازی به نگرانی نخواهد بود.
پلی‌اتیلن و همچنین محصولات تولیدی حاصل از آن به لحاظ عدم سمیت و آلودگی مورد تأیید سازمان جهانی بهداشت است و از ورق‌های آن می‌توان در تولید مخازن و تانکرهای نگهداری آب و تولید وسایل و تجهیزات پزشکی بهره گرفت. آب شربی که در مخازن و محفظه‌های تولید شده از ورق پلی‌اتیلن نگهداری می‌شود هیچ‌گونه تغییر در رنگ و بو نخواهد داشت.

معایب ورق پلی‌اتیلن

می‌توان گفت تنها ایراد ورق‌های پلی‌اتیلن مواجه با دما و حرارت بالاتر از ۸۰ درجه سانتیگراد است. این پلاستیک با نزدیک شدن به رنج دمایی ۹۰-۸۵ درجه سانتیگراد، تغییر شکل داده و به فرم مایع خود نزدیک می‌شوند. ضمناً مقاومت این ورق‌ها در این رنج دمایی نسبت به مواد شیمیایی و خورنده کاهش می‌یابد. اما در حال می‌توان گفت که مزایای این ورق‌ها از معایب آن‌ها بسیار بیشتر است. اگر پلاستیک‌ها وجود نداشتند پیشرفت بسیاری از صنایع تا به این جا غیر ممکن بود. می‌توان گفت صنایع بسیاری وجود دارند که پیشرفت و ارتقای سطح بهره‌برداری و سوددهی خود را مدیون وجود پلاستیک‌ها هستند. ورق پلی‌اتیلن یکی از این پلاستیک‌های مؤثر در پیشرفت اغلب صنایع است.
ضخامت ورق پلی‌اتیلن PE با توجه به نوع آن متفاوت می‌باشد. ورق سبک بسیار نازک با ضخامت ۸۶ میکرون برای مصارفی نظیر محافظ در مقابل نقاشی و سم‌پاشی و پوشش گرد و غبار کاربرد دارد. ورق‌های پلی‌اتیلن متوسط با ضخامت ۱۲۵ میکرون برای مصارف عمومی و ورق‌های سنگین با ضخامت ۲۵۰ میکرون برای محافظ‌های قدرتمندتر استفاده می‌شود.
همانگونه که گفته شد پلی‌اتیلن (پلی‌اتیلن 2102) با دانسیته‌های مختلف تولید می‌شود. به این شکل که ورق پلی‌اتیلن را به‌صورت سبک و سنگین می‌شناسند که هر کدارم دارای خواص و کاربرد مخصوص به خود هستند. وسایل نگهداری غذا و یا بسیاری از انواع لوازم آشپزی می‌توانند با استفاده از ورق پلی‌اتیلن تولید شوند. این ورق‌ها دارای پایداری شیمیایی و مقاومت بالایی هستند و بنابراین می‌توانند در تولید واشرها و درزگیرها در صنایع خودروسازی و صنایع مرتبط به‌کار روند.
انواع کیسه‌های پلاستیکی و فیلم‌های پوشش‌دهنده از این نوع ورق تولید شده است که دارای گریدهای مقاومتی مختلفی می‌باشند. از این محصول می‌توان در تولید مخازن و تانکرهای نگهداری آب و تولید وسایل و تجهیزات پزشکی بهره گرفت. آب شربی که در مخازن و محفظه‌های تولید شده از ورق پلی‌اتیلن نگهداری می‌شود هیچ‌گونه تغییر در رنگ و بو نخواهد داشت. این محصول به عنوان مصالح پیش‌ساخته و نیمه آماده در بسیاری از صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این ورق‌های نیمه آماده برای ساخت مصالح و سازه‌های پیشرفته‌تر استفاده می‌شود.

جهت مشاوره و تهیه مواد اولیه تولید ورق پلی اتیلن در ساعات اداری با کارشناسان ما در پانیذا پلیمر تماس حاصل فرمایید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × چهار =