پلی پروپیلن یا PP گرید لوله مورد مصرف در صنعت لوله کشی ساختمان
پلی پروپیلن یا PP یک ترکیب شیمیایی است که از برش های سبک نفتی و روش کراکینگ پروپان به وسیله بخار تولید میشود. PP یک پلیمر ترموپلاست میباشد که دمای ذوب آن بین ۱۳۰ تا ۱۷۱ درجه سانتیگراد میباشد و در یک بازه گسترده از کاربردها شامل فیلم و ورق، قالبگیری دمشی، قالبگیری تزریقی، بسته بندی غذایی، نساجی، تجهیزات آزمایشگاهی و پزشکی، لوله، کاربردهای صنعتی و ساختمانی و اجزاء خودرو مورد استفاده قرار میگیرد، در این مقاله سعی میکنیم به پلی پروپیلن گرید لوله مورد مصرف در صنعت لوله کشی ساختمان بپردازیم.
دسته بندی انواع پلی پروپیلن:
پلی پروپیلن ها به دو دسته ی هموپلیمرها و کوپلیمرها دسته بندی میشوند .
هموپلیمر:
هنگامی که یک نوع مونومر برای تشکیل یک ماکرومولکول پلیمریزاسیون می شود، به آن هموپلیمر می گویند. یک هموپلیمر اساسا دارای واحدهای تکرار شونده از یک نوع مونومر است. به عنوان مثال، پلی استایرن یک هموپلیمر با واحدهای تکرار شونده از مونومرهای استایرن است.هموپلیمرها بیشتر در صنایع گونی بافی- صنایع تولید ورق پلی پروپیلن – تولید ظروف لبنی- تولید منسوجات نبافته و …. کاربرد دارند.
کوپلیمر:
کوپُلیمر یا بَسپار ناهمگن (به انگلیسی: Copolymer ) پلیمری مشتق شده از بیش از یک نوع مونومر است. بسپارش یا پلیمری شدن مونومرها در کوپُلیمرها، کوپلیمری شدن (به انگلیسی: copolymerization ) خوانده میشود. کوپلیمرهای به دست آمده از کوپلیمری شدنِ دو نوع مونومر مختلف گاهی اوقات bipolymer نامیده میشود .
انواع پلی پروپیلن کوپلیمردر صنعت خودروسازی- صنعت ساختمان سازی و …. کاربرد دارد .
پلی پروپیلن یا PP گرید لوله مورد مصرف در صنعت لوله کشی ساختمان :
یکی از مواردی که در صنعت ساختمان سازی مورد توجه قرار میگیرد بحث لوله کشی و لولههای آب ساختمان میباشد . لولههای بکار رفته در ساختمان اصولا از جنس پلی پروپیلن – کوپلیمر میباشند .
این لوله ها که معمولا از پلی پروپیلن با گریدهای PP MR230 – PPZR230 و یا PP R60 تولید میشوند دارای مزایا و معایبی نیز هستند.
مزایای لولههای پلی پروپیلن:
وزن سبک وزن این لولهها از لولههای فلزی سنتی بسیار کمتر و کارکردن با آنها آسانتر است.
مقاومت در برابر خوردگی و سایش : این لولهها به دلیل استفاده از پلیمر درون ساختار خود، چه از خارج و چه از داخل به راحتی پوسیده نمیشوند.
نصب و راهاندازی سریع و راحت: لوله های پلی پروپیلن به دلیل خاصیت پلیمری بودنشان به راحتی میتوان با حرارت اندازه آنها را تغییر و یا به یکدیگر جوش داد. این لولهها به وسیله اتوی حرارتی مخصوص لوله به یکدیگر جوش میخورند. به همین دلیل سرعت کار در استفاده از این لولهها بالاتر است.
مانع از رسوب و عایق مناسبی برای گرما وسرما هستند.
مقاومت در برابر فرسایش : همچنین لوله پلی پروپیلن جزو یکی از مقاوم ترین لولهها در برابر فرسایش به حساب میآید. عوامل محیطی و فشار آب و ضربه تاثیر چندانی روی این لوله ها ندارد.
معایب لوله های پلی پروپیلن:
اما لوله پلی پروپیلن دارای معایبی نظیر آسیب پذیر بودن در برابر ضربه، نور خورشید، عبور نسبی نور خورشید از آن و مقاومت کم در مقابل اکسیژن، کاربرد محدود در دمای بالا، چسبندگی سطحی ضعیف و … است.
لولههای پلیمری نور و اکسیژن هوا رو از خود عبور می دهند که همین امر می تواند باعث رشد جلبک ها شوند و طعم آب را عوض کنند. هم چنین این لوله ها در برابر تابش اشعه UV خورشید آسیب پذیر است .
به همین منظور برای استفاده در محیط باز مناسب نیستند اما در صورت استفاده در محیط باز با عایق کاری مناسب این معایب قابل برطرف شدن هستند.
دیدگاهتان را بنویسید