مقایسه پلی اتیلن سنگین تزریقی و بادی
مقایسه پلی اتیلن سنگین تزریقی و بادی :
پلی اتیلن سنگین یا HDPE بهترین نوع پلاستیک در دنیا و همچنین مورد استفاده ترین ماده پلاستیکی میباشد. این ماده پلاستیکی یک پلیمر نسبتاً سخت و مقاوم در برابر ضربه است و به دلیل سفتی، مقاومت در برابر ترک خوردگی، تار شدن و درجه حرارت از پلی اتیلن سنگین بادی یا HDPE در تولید طیف وسیعی از محصولات استفاده میکنند، در این مقاله به مقایسه پلی اتیلن سنگین و تزریقی و بادی خواهیم پرداخت.
گرانول بادی یکی از انواع گرانول پلی اتیلن بوده و در دستهی پلی اتیلنهای سنگین قرار میگیرد.
پتروشیمیهایی مانند بندر امام، باختر، مارون، جم و شازند اراک آن را تولید میکنند.
پرمصرف ترین گریدهای پلی اتیلن بادی پلی اتیلن سنگین بادی 0035 و پلی اتیلن سنگین BL3 هستند.
این ماده به صورت پودر نیز میتواند تولید و عرضه شود و شاید پودر محصولات پتروشیمی، برای محصولات تمامشده پلاستیکی که به گرانول نیازی ندارند مفیدتر باشد.
اما از طرفی، برای تولیداتی که به استفاده از گرانول نیازمند هستند باید مرحلهی تبدیل شدن به گرانول را نیز در نظر گرفت.
گرانول پلی اتیلن بادی، ترموپلاستیکی شفاف است که از مقاومت شیمیایی بالا و مقاومت در برابر ضربه فوقالعادهای در شرایط محیطی و دماهای سرد برخوردار است.
انواع کاربردهای آن برای تولید بطریهای سفیدکننده، روغن موتور، لوازم توالت و … میباشد. علاوه بر نوع بیرنگ آن، انواع دیگری شامل رنگهای مختلف با کاربردهای متفاوت را داراست. برای تغییررنگ محصولات میتوانید از دانه های رنگی مستربچ استفاده کنید.
قالب بادی چیست؟
مقایسه پلی اتیلن سنگین تزریقی و بادی، روند قالبگیری بادی از فرایند دمیدن در شیشه برای تولید اشیاء توخالی شیشهای نشئت گرفته شده است. فرایند قالبگیری بادی برای تولید اشیای توخالی یک تکه با حجم بالا طراحی شده است.
اگر شما باید بطریهای زیادی درست کنید، این روش قالبگیری برای شما مناسب است. قالبگیری بادی باعث ایجاد ظروف کاملاً یکنواخت و دارای دیوارههای نازک میشود و میتواند مقرون به صرفه باشد.
مزایای قالب گیری بادی
مقایسه پلی اتیلن سنگین تزریقی و بادی: هزینههای قالبگیری بادی در مقایسه با قالبگیری تزریقی کمتر است، هزینههای ماشین آلات نیز معمولاً کمتر است. قطعات ساخته شده به روش بادی ساخت یکپارچه دارند، به طوری که دیگر نیازی به اتصال نیمههای قطعه نیست، و میتواند به شکل هایی درآید که در فرایند قالب تزریقی امکان آن نیست.
فرایند قالبگیری بادی
با قالبگیری بادی، یک لوله پلاستیکی داغ میشود و با هوا پر میشود تا به یک بالون پلاستیک داغ تبدیل شود که به آن “پاریسون” میگویند.
سپس یک قالب آن را احاطه میکند و پلاستیک را به دام میاندازد در حالی که فرایند دمش همچنان پاریسون را به شکل قالب در میآورد. اندازه دستگاه و هزینههای مربوط به آن برای تولید یک محصول قالب بادی بر اساس وزن ضرب پلاستیکی استفاده شده در قالب است.
قالبهای بادی از نظر طراحی آزادی بیشتری بین دو نیمه قالب دارند؛ زیرا هر نیمه قالب شکل دیواره خود را تشکیل میدهد.
با قالب بادی، ایجاد قالب مهم است اما متغیرهایی مانند نازک شدن دیواره، نشت هوا، فلاش و ایجاد رگهها نیز مهم هستند که باید کنترل شوند.
به عنوان مثال، تغییر ضخامت دیواره اغلب عاملی اساسی است که طراحان محصول باید در نظر بگیرند. کنترل کیفیت بخش مهمی از این فرآیند است. و مهم این است که به دنبال طراحان و تولیدکنندگانی بگردید که واجد شرایط و آموزش دیده برای اندازهگیری، نظارت و بهبود هر جنبه از محصول باشند.
نمونههایی از قطعات و محصولاتی که با استفاده از قالبگیری بادی ایجاد میشوند: بطریهای آب، شامپو و بطریهای کوچک دیگر، قطعات خودرو، نیمکتها و صندلیهای استادیوم، قوطیهای آبیاری، کلمنها یا هر نوع قطعات توخالی دیگر.
مقایسه پلی اتیلن سنگین تزریقی و بادی
پلی اتلین سنگین تزریقی چیست ؟
پلی اتیلن سنگین تزریقی (HDPE) یک ترموپلاستیک اقتصادی با ساختاری خطی و درجه انشعاب پایین میباشد. این ماده در دمای پایین (70-300 درجه سانتیگراد) و فشار (10-80 بار) تولید می شود و از هر یک از این موارد گرفته می شود:
- اصلاح گاز طبیعی (مخلوط متان ، اتان ، پروپان)
- شکست کاتالیزوری نفت خام به بنزین
- پرکاربردترین گریدهای پلی اتیلن سنگین تزریقی عبارتند از پلی اتیلن سنگین تزریقی گرید 52518، پلی اتیلن سنگین تزریقی گرید 62N07، پلی اتیلن سنگین تزریقی گرید HI500
مزایای پلی اتیلن سنگین تزریقی:
- مقاومت عالی در برابر بیشتر حلالها
- مقاومت بسیار خوب در برابر الکل ها ، اسیدهای رقیق و مواد قلیایی
- مقاومت متوسط در برابر روغن و گریس
- مقاومت ضعیف در برابر هیدروکربنها (آلیفاتیک ، معطر ، هالوژنه)
- دمای مداوم: -۵۰ درجه سانتیگراد تا + ۶۰ درجه سانتیگراد ، ماده نسبتاً سفت با قابلیت های مفید دمایی
- مقاومت کششی بالاتر در مقایسه با سایر اشکال پلی اتیلن
- پلیمر کم هزینه با قابلیت پردازش خوب
- مقاومت در برابر دمای پایین
- خواص عایق الکتریکی عالی
- جذب آب بسیار کم
- FDA سازگار است
معایب “پلی اتیلن سنگین تزریقی”
- مستعد ترک خوردگی در برابر فشار
- سختی کمتر از پلی پروپیلن
- جمع شدگی قالب بالا
- مقاومت در برابر اشعه ماورا بنفش ضعیف و کم
- جوشکاری با فرکانس بالا و اتصال ممکن نیست
با این حال ، مقاومت در برابر آب و هوای HPDE می تواند با افزودن مواد افزودنی جاذب سیاه یا کربن بهبود یابد. کربن سیاه همچنین به تقویت مواد کمک می کند.
قالبگیری تزریقی چیست؟
قالبگیری تزریقی برای توسعه ابزار دقیق یا قالبها به مهندسی اولیه نیاز دارد. قالبهای ساخته شده از فولاد ضد زنگ یا آلومینیوم، با فشارهای شدید، در دمای بالا با پلیمرهای مایع تزریق میشوند. سپس قالبها خنک میشوند تا قطعات پلاستیکی کامل آزاد شوند.
مزایای قالب گیری تزریقی در مقایسه پلی اتیلن سنگین تزریقی و بادی:
ابزار دقیق و کاملاً مهندسی شده با گزینههای قالب چند حفرهای پردازش دقیق و کارآمد برای حجم زیاد قطعات کوچک، انعطاف پذیری در امکان تغییر نوع ماده یا رنگ مورد استفاده، استفاده از مواد کارآمد و نرخ ضایعات پایین.
قالب تزریقی پلاستیکی در پروژههایی که به هزاران یا حتی میلیونها قطعۀ مشابه نیاز دارند برای سفارشات با حجم بالا و تولید انبوه ایدهآل است. قالبهای تزریقی باید مطابقت زیادی بین نیمههای قالب داشته باشند، بنابراین جریان مواد کاملاً کنترل میشود. ایجاد قالب با قالب تزریقی، کلید ساخت یک قطعۀ کامل و دقیق است. وقتی قالب تولید نهایی شد و دستگاه از قبل آماده شد، تولید آغاز میشود.
اجرای اولیه برای پیدا کردن نقص در قطعات کاملاً بررسی خواهد شد. اگر هیچ نقصی پیدا نشود، روند تولید نهایی میتواند آغاز شود. بسته به قطعه و توافق با قالبساز، بررسی کیفیت میتواند به طور منظم انجام شود. قطعات از نظر قدرت، صحت رنگ و هر نقص رایجی مانند فلاش یا تاب خوردگی بررسی میشوند. در مقام مقایسه پلی اتیلن سنگین تزریقی و بادی معمولا دقت قالب تزریقی است که آنرا گرانتر از قالب بادی میکند.
دیدگاهتان را بنویسید