انواع گرانول کابلی و خصوصیات آن‌ها و معرفی پلیمر مواد اولیه کابل‌ها

 انواع گرانول کابلی و خصوصیات آن‌ها و معرفی پلیمر مواد اولیه کابل‌ها - پانیذا پلیمر

 انواع گرانول کابلی و خصوصیات آن‌ها و معرفی پلیمر مواد اولیه کابل‌ها

کابل‌های برق، جایگاه ویژه­‌ای در زندگی امروزه ما دارند. ناگفته پیداست که روکش یا عایق این کابل‌­ها نیز به‌ اندازه خود آن­‌ها اهمیت دارد. گرانول کابلی یکی از انواع مواد اولیه کابل به شمار می‌رود که در تولید روکش شبکه‌های برق از آن بهره‌‌برداری می­‌شود. از آنجاکه گرانول ماده­‌ای عایق در برابر جریان الکتریسیته است، به‌خوبی توانسته مجاری انتقال جریان برق را پوشش دهد.
لازم به یاد­آوری است که گرانول، شکلی از مواد پلیمری است که به‌صورت دانه‌­­های کوچکی مثل ساچمه در می‌آید و فرایند تولید قطعات پلیمری را آسان می‌­سازد. مواد اولیه کابل، اکثراً، مواد پلیمری هستند که برای پوشش دادن سطح فلزی کابل‌­ها استفاده می‌­شوند. گرانول کابلی مخصوصاً از جنس PVC، خصوصیات منحصربه‌فردی دارند که، استفاده از آن‌ها را جهت عایق نمودن شبکه برق­‌رسانی، کاملاً توجیه‌پذیر نموده است. از این خصوصیات باارزش می­‌توان به انعطاف بالا، مقاومت در برابر شدت‌ جریان الکتریکی و وزن پایین­، اشاره کرد.

مواد اولیه گرانول کابلی و سیم‌ها از چه نوع پلیمری هستند؟

پلیمرهای متعددی هستند که در ساخت روکش یا عایق سیم‌­های برق مورد استفاده قرار می­‌گیرند. انتخاب نوع پلیمر (مواد اولیه پلاستیک) به مشخصات شبکه برق، همچون فشار جریان آن بستگی دارد. در زیر به برخی از مواد اولیه کابل‌ها می‌پردازیم.

روکش کابلی PVC

این نمونه از مواد اولیه کابل، یکی از مرسوم‌­ترین موادی است که در تولید کابل­‌های برق استفاده می­‌شود. این ماده، به شکل گرانول کابلی مصرف می­‌شود و در تولید آن، از موادی همچون رزین PVC و پایدارکننده حرارتی استفاده شده است. این نوع گرانول کابلی، بیشتر برای روکش شبکه برق فشار قوی به‌کار می­‌رود؛ اما استفاده از آن در انواع کابل­‌ها و سیم‌های برق رواج دارد. یکی از مزیت­‌های این روکش، مقاومت آن در برابر وزن بخش مغزی یا فلزی کابل است.

روکش کابلی لاستیکی

این روکش، در میان انواع مواد اولیه کابل، به‌عنوان یک عایق کارآمد برای شبکه برق‌­رسانی شناخته می­‌شود. مخصوصاً زمانی‌که این شبکه در تماس با دمای بالا قرار گرفته باشد. استفاده از عایق لاستیکی، برای انواع کابل­‌ها و سیم­‌هایی که در درون کوره‌ها یا اماکن پرحرارت به‌کار می­‌روند، ضروری است. از مزیت‌­های برجسته این نوع از مواد اولیه کابل، می‌­توان به نرمی و انعطاف بالای آن اشاره کرد.

ماده اولیه کابل تحت عنوان XLPE

این ماده از جنس پلی‌اتیلن (گرید ۰۰۷۵ و گرید پلی‌اتیلن سبک ۰۲۰) بوده و در مقام مقایسه، نسبت به گرانول کابلی PVC خاصیت عایق‌پذیری بالاتر دارد. از این‌گونه مواد اولیه کابل، بیشتر در شبکه برق فشار متوسط و قوی استفاده می‌­شود. از خصوصیات منحصربه‌ فرد آن، می‌­توان به دوام بالای آن در برابر دما، سایش و همین­طور، در مقابل مواد شیمیایی اشاره کرد. در اینجا، این توضیح ضروری به نظر می‌­رسد که، این کابل نسبت به کابل تولید­شده از گرانول کابلی PVC، انعطاف کمتری دارد. به همین خاطر استفاده از آن در روکش سیم­‌های باریک‌­تر مطلوب نیست.

ماده اولیه کابل تحت عنوان TPR

این ماده که در واقع از ترکیب چند پلیمر (مواد پلی‌اتیلن) مثل پلاستیک و لاستیک به­ دست­ آمده است، در تولید روکش کابل‌های برق، ماده مطلوبی است. از خصوصیات برجسته این روکش کابلی، می­‌توان به مقاومت در برابر گرما و خاصیت الاستومری آن اشاره کرد.

خصوصیات کابل‌­های تولیدشده از گرانول کابلی PVC و برخی از کاربردهای آن

استفاده از گرانول کابلی PVC، به‌عنوان یکی از مواد اولیه کابل، بسیار مرسوم‌تر از سایر پلیمرهاست. این کابل به خاطر ارزان بودن قیمت آن، توانسته نقش مؤثری در انتقال شبکه برق و تولید سیم و کابل داشته باشد.
گرانول کابلی PVC برای انواع فشارهای جریان مناسب است. این گرانول کابلی، برای تولید سیم‌هایی با ولتاژ پایین، با مواد نرم‌­کننده ادغام می‌­شود، تا برای مصارف سیم‌­کشی‌­های خانگی و فشار پایین مناسب باشد.
گرانول کابلی PVC قادر است تا 61 رشته سیم را در خود بگنجاند.
این نوع از مواد اولیه کابل، برای کاربری‌هایی همچون کابل خودرو و وسایل و ابزار دقیق نیز بسیار موفق عمل کرده است.
گرانول کابلی PVC، یکی از انواع مواد اولیه کابل به‌حساب می‌­آید که قادر است توانی برابر با 1/1 تا 14 کیلووات را تحمل کند.
از ویژگی‌­های برجسته این نوع از مواد اولیه کابل، ­می‌­توان به استحکام کششی و همچنین، اتصال آسان کابل‌های ساخته‌شده از آن، اشاره نمود.
کابل‌­هایی که در پوشش آن‌ها از گرانول کابلی PVC استفاده، به خاطر ویژگی‌های باارزش آن‌ها، در کابل‌­کشی منازل، پمپ­‌های شناور، کابل­‌های ضد حریق، چراغ‌های معادن و فرودگاه‌ها و بسیاری نقاط دیگر به کار رفته‌­اند.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − 6 =