دیوارپوش پلاستیکی چیست؟ آشنایی با چگونگی تولید این محصولات

دیوارپوش پلاستیکی چیست؟ آشنایی با چگونگی تولید این محصولات - پانیذا پلیمر

دیوارپوش پلاستیکی چیست؟ آشنایی با چگونگی تولید این محصولات

دیوارپوش با توجه به نوع دیوارپوش و کاربرد آن در قسمت‌های مختلف از ساختمان‌هایی که کاربری متفاوتی دارند تعیین می‌گردد. در واقع استفاده از انواع دیوارپوش پلاستیکی در دکوراسیون داخلی مدرن با کاربردی گسترده سبب بهره‌مندی از مزایای متعدد آن می‌شود که گاهی می‌تواند معایب آن را تحت پوشش قرار دهد و با انتخاب نوع درست دیوارپوش، معایب آن قابل اغماض خواهد بود.

دیوارپوش چیست؟ مزایا و معایب آن

در واقع دیوارپوش به عنوان یکی از عناصر متفاوت در پوشاندن دیوارها و جلوه‌دهی به دکوراسیون داخلی ساختمان‌ها اهمیت دارد. این نوع پوشش دیواری با عنوان دیوارکوب هم شناخته می‌شود و می‌توان از آن برای انواع فضای مسکونی، تجاری، اداری استفاده کرد. اگر کاربرد انواع مختلف از این محصول با بررسی تخصصی مزایا و معایب دیوارپوش بر اساس اصول درست دکوراسیون داخلی انتخاب شوند می‌توانند به فضای بی‌روح دیوارها به شکل مناسبی روح بخشند.
انواع دیوارپوش را می‌توان به لحاظ جنس ساختاری و کاربردی که دارند طبقه‌بندی کرد. دیوارپوش‌ها در انواع مختلف شامل نوع ام‌دی‌اف و پی‌وی‌سی می‌باشند. انواع دیوارپوش‌های دیگر شامل دیوارپوش چرمی، دیوارپوش چوبی، دیوارپوش سه بعدی، سنگی، آلومینیومی، شیشه‌ای نیز هستند. مزایا و معایب دیوارپوش در انواع مختلف متفاوتی است که می‌توان آن‌ها را دسته‌بندی کرده و برای محیط‌های مختلف انواع پرکاربردتر و مناسب‌تر را انتخاب و نصب کرد.
دیوارپوش‌های پلاستیکی (از جنس PVC) از انواع رایج دیوارپوش هستند که دارای مزایای زیادی به هنگام استفاده و پس از نصب هستند. مزایا و معایب دیوارپوش پی‌وی‌سی شامل:
کاربرد گسترده‌ای برای این نوع دیوراپوش‌ها وجود دارد به گونه‌ای که در حمام، اتاق‌ها و یا هر مکانی قابل استفاده می‌باشند زیرا دارای مقاومت بالایی در برابر آب و آتش بوده و همین‌طور در برابر رطوبت نیز استحکام مطلوبی از خود نشان می‌دهند. مقاومت بالا در برابر حرارت و همچنین طول عمر بالایی که به عنوان مزایای دیوارپوش پی‌وی‌سی دیده می‌شود سبب شده که پس از استفاده طولانی‌مدت از این دیوارپوش شکل ظاهری و استحکام آن‌ها حفظ شده و تازگی و زیبایی خود را همیشه داشته باشند. در ضمن این نوع از دیوارپوش دارای خاصیت آنتی‌باکتریال می‌باشد که در تعداد کمی از دیوارپوش‌ها قابل مشاهده است از این رو با در نظر گرفتن مزایای زیاد این نوع دیوارپوش قابلیت استفاده از آن گستره زیادی دارد.

مزایای دیوارپوش پی‌وی‌سی

اهمیت و محبوب بودن دیوارپوش پلاستیکی بدون علت نیست. علاوه بر این که این دیوارپوش ظاهر زیبا و شیکی دارد مزیت‌های بی‌شماری نیز دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به این مورد اشاره کرد که دیوارپوش‌ها قابل شستشو هستند و به‌راحتی تمیز می‌شوند. علاوه بر این می‌توانند به عنوان عایق حراراتی نیز استفاده شوند. البته خالی بودن پشت دیوارپوش پی‌وی‌سی موجب می‌شود که با ضربه و فشار دچار خسارت شود.

خرید دیوارپوش پلاستیکی

از آنجایی که خرید دیوارپوش‌های پی‌وی‌سی دارای تنوع در طرح و رنگ می‌باشند از این رو می‌توان آن‌ها را در دکوراسیون‌های داخلی متفاوتی استفاده کرد و با توجه به سلیقه افراد قابلیت انتخاب بسیاری وجود دارد. نصب سریع و ساده این نوع دیوارپوش سبب می‌شود که انتخاب آن از بین سایر دیوارپوش‌ها راحت‌تر باشد. در ضمن این نوع دیوارپوش مراقبت خاصی نمی‌خواهد و در صورتی‌که قسمتی از آن آسیب ببیند به‌راحتی می‌توان آن قسمت را تعویض نمود. این نوع دیوارپوش دارای انواع سه بعدی و چاپی می‌باشد و قابلیت رنگ کردن و هماهنگی با هر نوع فضایی را در دکوراسیون داخلی دارد.
با بررسی مزایا و معایب دیوارپوش پی‌وی‌سی می‌توان گفت علاوه بر مزایای فراوان دارای معایبی نیز هستند که عبارتند از:
ورق‌های پی‌وی‌سی به هنگام آتش‌سوزی موجب انتشار موادی می‌شوند که ممکن است افزایش حساسیت تنفسی را به دنبال داشته باشند.
به دلیل ترکیباتی که در ساختار پی‌وی‌سی وجود دارد و ممکن است به محیط زیست آسیب برساند این امر سبب شده که بسیار افراد از کاربرد آن دست بکشند.
پی‌وی‌سی به نور فرابنفش حساس می‌باشد و در صورتی که در طولانی‌مدت در معرض نور خورشید قرار بگیرد ممکن است که ظاهر زیبای آن کمی تغییر رنگ داده و محو به نظر برسد.
یکی دیگر از انواع دیوارپوش نوع ام‌دی‌اف است که مزایا و معایب دیوارپوش ام‌دی‌اف را نیز می‌توان بررسی کرده و با در نظر گرفتن عوامل مختلف اقدام به انتخاب و نصب آن‌ها در دکوراسیون‌های داخلی متفاوت نمود.

از جمله مزایای دیوارپوش ام‌دی‌اف می‌توان گفت که دارای طرح و نقش‌های متنوعی بوده و برای آن‌ها از روکش‌های زیبایی استفاده شده تا قابلیت استفاده در سطخح وسیع‌تری را داشته باشند. این نوع از دیوارپوش‌ها در مقابل نور خورشید دارای دوام بالایی هستند و تغییر رنگ در آن‌ها به مرور زمان مشاهده نمی‌شود.
این نوع دیوارپوش‌های ام‌دی‌اف در برابر انقباض و انبساط می‌توانند مقاومت مناسبی از خود نشان دهند.

از جمله معایب انواع دیوارپوش‌های ام‌دی‌اف نیز می‌توان به در برابر حرارت تاب مقاومت نداشتن و نسبت به عامل حرارت بسیار حساس بودن اشاره کرد.
دیوارپوش‌های ام‌دی‌اف نسبت به حرارت حساس هستند از این رو امکان استفاده از آن‌ها در اماکنی که دارای رطوبت هستند مناسب نیست و محدود می‌شود.
برای این که بتوان دیوارپوش‌های ام‌دی‌اف را نصب کرد نیاز به صرف زمان و انرژی بیشتری نسبت به برخی از انواع دیوارپوش از جمله نوع پی‌‌وی‌سی می‌باشد.

از جمله مزایای دیوارپوش پی‌وی‌سی نسبت به نوع ام‌دی‌اف این است که نوع پی‌وی‌سی قابلیت تمیز کردن و شستشو با آب را دارد اما در نوع ام‌دی‌اف این امکان وجود ندارد و شستشو با آب امکان پوسیدگی را در این نوع دیوارپوش افزایش خواهد داد.
از دیگر مزایای دیوارپوش‌های ام‌دی‌اف نسبت به دیوارپوش‌های پی‌وی‌سی، مقاومت بیشتری است که دارا هستند و به همین دلیل پیشنهاد می‌شود در اماکنی که در آنها تردد بیشتر صورت می‌گیرد از دیوارپوش نوع ام‌دی‌اف استفاده شود.

قیمت دیوارپوش

نوع ام‌دی‌اف دیوارپوش‌ها هزینه بالاتری دارد در نتیجه ممکن است به دلیل صرفه اقتصادی برای پوشاندن دیوارها از نوع پی‌وی‌سی و یا انواع دیگری از دیوارپوش استفاده شود.

مزایا و معایب دیوارپوش‌های مختلف از جمله انواع سه بعدی با توجه به فضای انتخابی و نوع دکوراسیونی که مورد نظر است به شکلی متفاوت در نظر گرفته می‌شود و با بررسی هزینه‌هایی که قرار است در خرید و انتخاب آن صورت گیرد می‌توان بهترین انتخاب را داشت. مثلاً دیوارپوش‌های سه بعدی، فضایی روح‌بخش خلق می‌کنند و دارای وزن پایینی هستند یا انواع دیوارپوش‌های سنگی جلوه‌ای شیک داشته و برای محیط‌های مرطوب مانند سرویس بهداشتی نیز کاربرد دارند.
پی‌وی‌سی یا Polyvinyl Chloride از رایج‌ترین پلاستیک‌های مورد استفاده در صنعت و به‌خصوص صنعت ساختمان و لوله‌کشی است. بخش عمده‌ای از این نوع پلاستیک در ساختمان‌سازی استفاده می‌شود؛ زیرا پی‌وی‌سی ارزان بوده و به سادگی سرهم‌بندی می‌شود. استفاده از پی‌وی‌سی به عنوان روکش سیم‌های برق از دیگر موارد مصرف انبوه این پلاستیک است. سایر موارد استفاده پی‌وی‌سی شامل: صفحات گرامافون، لوله و لوله‌کشی، کیف‌های ارزان‌قیمت، پنجره‌های تاریک (بدون دید) و در شکل نرم آن، لباس، تجهیزات یا لوازم داخلی نظیر پرده، کف‌سازی و ساختن سقف، پوسته کابل‌های الکتریکی، توپ‌های بازی سبک وزن و… است.

پی‌وی‌سی از جمله پلاستیک‌های ترموپلاست است که معمولاً به رنگ سفید تولید می‌شود (بر خلاف ABS که به رنگ سیاه است). بازیافت پی‌وی‌سی با کد 03 (بازیافت راحت) طبقه‌بندی شده است. هر چند که به دلیل وجود برخی مشکلات در بازیافت و همچنین مضراتی که مواد افزودنی به PVC برای سلامت انسان دارد، استفاده از این پلاستیک در تولید محصولات خانگی و بسته‌بندی مواد غذایی در حال محدود شدن است.

“ای‌بی‌اس” (ABS)

“ای‌بی‌اس” (آکریلونیتریل بوتادین استایرن)

ABS مخفف Acrylonitrile Butadiene Styrene و از انواع پلاستیک‌های ترموپلاست است که در مواردی که صافی سطح و رنگ ثابت مورد نیاز است، بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماده، سبک بوده و به سادگی قابل ماشین‌کاری است. برای ساخت برخی از آلات موسیقی، لوله‌های فاضلاب، قطعات ترمز خودرو، چمدان، وسایل کوچک خانه، اسباب‌بازی، صفحه‌کلید و … از ABS استفاده می‌شود. داشبورد و فرمان اتومبیل نیز به دلیل قرار گرفتن در معرض تابش خورشید، به منظور ثبات رنگ و دوام در برابر ساییدگی، از جنس ABS ساخته می‌شود. 

دیوارپوش‌های پلیمری

دیوارپوش‌های پلیمری نوعی پارچه تار و پودی محکم و مقاوم از الیاف شیشه یا همان فایبر گلاس می‌باشند که توسط ماشین‌آلات نساجی تولید می‌شوند. این الیاف دارای استحکام و دوام بالا بوده و نیز در برابر حرارت مواد شیمیایی و آب از مقاومت بالایی برخوردار هستند. دیوارپوش‌های فایبر گلاس امروزه بهترین پوشش برای دیوارهای سازه خشک بوده و قابل نصب بر روی کلیه سطوح صاف از جمله سیمانی و گچی هستند.

کاربرد دیوارپوش پلیمری

دیوارپوش‌های پلیمری (پلی‌اتیلن 5110) ساخته شده از توری‌های پلیمری به دلیل مقاومت بالا دربرابر رطوبت و نیز مقاومت در برابر خورندگی برخی مواد شیمیایی کاربردهای بسیار متنوع و گوناگونی دارند.
این نوع از دیوارپوش‌ها به عبارتی نوعی از پارچه تار و پودی بوده که استحکام بالایی داشته و از الیاف شیشه با نام فایبرگلاس تولید می‌شوند. فایبرگلاس ماده‌ای است که از موادی طبیعی و غیر سمی همچون سیلیس، دولومیت، کوارتز و کربنات ساخته شده که مقاومت بالایی در برابر حرارت و مواد شیمیایی و آب دارند.
دیوارپوش‌های فایبر گلاس غیرقابل اشتعال بوده و از آن‌ها می‌توان در هر ساختمانی و با هر کاربری استفاده نمود. دیوارپوش‌های فایبرگلاس دوست‌دار محیط‌ زیست هستند و همان‌طور که در بالاتر اشاره شد، از مواد طبیعی ساخته شده‌اند.
برای به کارگیری این نوع دیوارپوش‌ها نیازی به زیرسازی نیست و به راحتی هر سطحی را پوشش می‌دهند. همچنین میزان مقاومت و استحکام آن‌ها بالا بوده و ضد قارچ و ضد کپک هستند. همچنین می‌توان دیوارپوش‌های فایبر گلاس را رنگ کرد.

مزایای کلی دیوارپوش‌های پلیمری

با توجه به این که دیوارپوش‌های پلیمری (پلی‌اتلین X5) از کوارتز طبیعی، جوش شیرین و دولومیت ساخته شده کاملاً زیست محیطی است و به محیط زندگی افراد آسیبی نمی‌زنند. این امر بسیار مهم است و امروزه در جهت پایداری آن کمپین‌های بی‌شماری اجرا می‌شوند تا بتوانند از تخریب و آسیب به محیط زیست جلوگیری کنند. استفاده از مواد و مصالح پیشرفته از جمله دیوارپوش‌های پلیمری و فایبر گلاس می‌تواند قدم بزرگی در این مسیر باشد.
دیوارپوش‌های پلیمری با ایجاد پوششی مناسب و یکپارچه در سطح دیوار و بر روی تمامی ترک‌ها و درزها، پستی بلندی‌های دیوار را پوشش می‌دهد و آن را برای رنگ‌آمیزی‌های بعدی آماده می‌کند. بنابراین نیاز به هیچ‌گونه زیرسازی در هنگام استفاده از دیوارپوش‌های پلیمری و فایبر گلاس نیست.
دیوارپوش‌های پوش پلیمری به علت دارا بودن ساختار مقاوم و محکم بهترین گزینه جهت تقویت سطح دیوار هستند و از ضربه خوردن به دیوار جلوگیری کرده و به نوعی ضربه را دفع می‌کنند. بنابراین امروزه از دیوارپوش‌های پلیمری و فایبر گلاس در مکان‌ها و ساختمان‌های پر تردد بسیار استفاده می‌شود.
همان‌طور که در بالا ذکر شده، دیوارپوش‌های پلیمری عایق آتش بوده و از شعله‌ور شدن و انتقال آتش جلوگیری می‌کنند. این دیوارپوش‌ها از کلاس A استاندارد عایق برخوردارند و این امر به نوبه خود یکی از مهم‌ترین مزایای این پوشش‌ها هستند.
شستشوی دیوارپوش‌های پلیمری و فایبر گلاس بسیار آسان بوده و هیچ‌گونه آسیبی به شکل ظاهری و بافت آن نمی‌زند چرا که این دیوارپوش‌ها در برابر اسیدها و مواد قلیایی مقاوم هستند. به دلیل بافت خاص آن‌ها، قابل استفاده در سیستم‌های جذب صدا می‌باشند.
دیوارپوش‌های فایبر گلاس ضد قارچ، کپک، رطوبت و بیدزدگی بوده و مناسب‌ترین گزینه برای فضاهای مرطوب و مناطق شمالی ایران است. همچنین امکان رشد و تکثیر جاندار در بافت این پوشش‌ها وجود ندارد.
دیوارپوش‌های پلیمری و فایبر گلاس قابلیت رنگ‌آمیزی دارند و می‌توان آن‌ها را به رنگ دلخواه و متناسب با دکوراسیون محل مورد استفاده در آورد.

دیوارپوش سه بعدی

این دیوارپوش‌ها بسیار پرطرفدارند. می‌توانید آن‌ها را در کنار نورپردازی‌های خلاقانه و حتی ساده و معمولی به کار ببرید، چون ترکیب این دو با هم جلوه‌ای فوق‌العاده به فضا می‌بخشد. آن‌ها ضد آب، سبک، ضد حریق، و سریع‌النصب هستند. حتی خودتان هم می‌توانید آن‌ها را نصب کنید. چون نیازی به درزگیری و رنگ‌کاری ندارند. طرح‌ها و نقش‌ها و رنگ‌های آن‌ها بسیار متنوع و نفس‌گیر هستند.

دیوارپوش سنگی

این دیوارپوش‌ها آنتیک و مغرورند. معمولاً برای تزئین فضاهای کانونی و برای یک تک دیوار استفاده می‌شوند. بیشتر، از آن‌ها در دیوارهایی که قرار است پشت تلویزیون یا شومینه قرار گیرند، یا در ترکیب با آشپزخانه، استفاده می‌شود. اما باید در نظر داشت که موارد ذکر شده تنها پیشنهادی از طرف طراحان هستند، شما می‌توانید از آن‌ها در هر جای دیگری از خانه یا محل کارتان استفاده کنید. فقط بهتر است دقت کنید که در به کار بردن آن‌ها افراط نکنید. این دیوارپوش‌ها تنوع رنگ خوبی دارند اما طبعاً رنگ‌های آن‌ها محدود به گستره طبیعی رنگ سنگ‌ها است.

دیوارپوش آجری

این نوع دیوارپوش طرح‌هایی شبیه دیوارهای آجری دارند. مدرن، خلاقانه و صمیمی‌اند. حس جوانی و جاذبه را القا می‌کنند. رنگ آجر طبیعی و یا سفید آن بسیار پرطرفدار و همه‌گیر است. معمولاً برای تک دیوار مورد استفاده قرار هستند یا به عنوان پوشش پشت تلویزیون و یا شومینه. در اتاق خواب هم بسیار پرطرفدار است. در فضاهای عمومی‌تر مانند کافه‌ها و رستوران‌ها هم حتماً خیلی از این دیوارپوش‌ها دیده‌اید. به‌طور کلی، احساس متانت در عین نوآوری را به خوبی بازتاب می‌دهند.

جهت مشاوره و تهیه مواد اولیه تولید دیوارپوش پلیمری در ساعات اداری با کارشناسان ما در پانیذا پلیمر تماس حاصل فرمایید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − 3 =


error: Content is protected !!