مراحل تولید مخازن پلیاتیلن و نحوه ساخت این مخازن
تولید مخازن پلیاتیلن یا همان تانکرهای پلاستیکی در کارخانههای تولیدکننده مخازن پلیاتیلن شامل مراحلی است که در ادامه به تفصیل به آن خواهیم پرداخت.
بهصورت خلاصه مراحل تولید مخازن پلیاتیلن به شرح زیر است:
ابتدا پودر پلیاتیلن رنگ شده، رنگ مجاز خوراکی را داخل قالب ریخته و قالب را در زمان و دمای مناسب داخل کوره حرارت میدهند. قالب حین حرارت دیدن میچرخد تا پودر پلیاتیلن بهصورت یکنواخت ذوب شده و شکل قالب را به خود بگیرد. عمل چرخش در حین سرد نمودن قالب نیز ادامه مییابد تا محصول تولید شده شکل خود را هنگام سرد و سخت شدن، حفظ کند.
در ادامه قالب، تخلیه شده و محصول نهایی پس از پرداخت و حذف اضافات، وارد بخش QC میشود. پس از کنترل کیفیت مخزن وارد انبار محصولات شده و روانه بازار میگردد. آنچه عنوان شد توضیحی بسیار ساده از روند کلی خط تولید مخازن پلیاتیلن به روش چرخشی یا دورانی است. در حال حاضر بهصرفهترین و سادهترین روش تولید این روش است و سازندگان مخازن پلیاتیلن از آن استفاده میکنند.
۱. آسیاب نمودن گرانول PE3840
ماده اولیه بهصورت گرانول پلیاتیلن Foodgrade از کارخانجات پتروشیمی به دست تولیدکنندگان میرسد. گرانولهای پلیاتیلن ۳۸۴۰ به کمک آسیاب کاملاً پودر میشوند. در صورت نیاز به تولید مخازن رنگی و یا سه یا چند لایه نیاز است پلیاتیلن با رنگهای مجاز خوراکی مانند TIO2 مخلوط شود. تیتانیوم دیاکساید یک رنگ خوراکی با خواص آنتیباکتریال است که بهعنوان رنگدانه سفید در این صنعت مورد استفاده قرار میگیرد. در ادامه برای همگن نمودن رنگ و پلیاتیلن، این مخلوط از دستگاه اکسترودر عبور داده میشود.
۲. ریختن پودر پلیاتیلن داخل قالب
سازندگان مخازن پلیاتیلن معمولاً از قالبهای دو تکه یا بیشتر استفاده میکنند. معمولاً محل اتصال دو تکه قالب بهصورت درز در سطح بیرونی مخازن پلیاتیلن تولید شده قابل تشخیص میباشد. پس از پایان فرآیند حرارت دادن قالب، دو تکه قالب از هم باز شده و محصول از آن خارج میشود.
در صورتیکه نیاز باشد مخزن به صورت بیرنگ تولید شود در یک مرحله پودر پلیاتیلن رنگ نشده داخل قالب ریخته میشود و قالب به داخل کوره منتقل میشود. در صورتیکه نیاز به تولید مخازن سه لایه باشد، این کار در سه مرحله انجام میشود. تا به نوبت لایههای رنگی بهصورت یکنواخت بر روی قالب شکل گیرد. به عبارت دیگر قالب به دفعات از کوره خارج شده و پودر با رنگ و وزن مناسب داخل آن ریخته میشود و مجدداً قالب داخل کوره رفته و به چرخش ادامه میدهد.
۳. چرخش قالب داخل کوره
قالب حین حرارت دیدن حول دو محور عمود بر هم به اندازه ۳۶۰ درجه میچرخد. پودر داخل قالب حین چرخیدن قالب با تمام وجوه آن تماس پیدا خواهد کرد و در صورت رسیدن بدنه قالب به دمای مناسب بخشی از آن که مستقیم در تماس با سطح داغ قالب قرار میگیرد ذوب شده و بهصورت یک لایه سطح داخلی قالب را میپوشاند. این فرآیند آنقدر ادامه مییابد تا تمام پودر ریخته شده داخل قالب حین چرخش دوب شده و به سطح داخلی قالب بچسبد.
۴. چرخش قالب حین سرد نمودن
حین سرد نمودن قالب در خارج از کوره عمل چرخش ادامه مییابد. این مسأله نقش مهمی در حفظ شکل مخزن پلیاتیلن خواهد داشت. چرخش تا زمان سرد و سخت شدن مخزن ادامه مییابد. مخزن پس از سرد شدن به اندازه بسیار کمی مثلاً یک یا دو درصد کوچکتر میشود. این پدیده شیرینکیج نام دارد و به نخلیه مخزن از قالب کمک میکند.
۵. پرداخت و حذف زائدهها
پس از خارج ساختن مخزن از داخل قالب زائدههای اضافه برش داده میشود و مخزن وارد بخش QC یا کنترل کیفیت میشود.
۶. کنترل کیفیت
در بخش کنترل کیفیت علاوه بر کنترل ظاهری مخازن، نمونههایی از آنها برای آزمایشگاه ارسال میشود. در آزمایشگاه تستهای تحمل کشش، ضربات مکانیکی و … بهصورت دورهای انجام میشود تا از کیفیت مخازن تولیدی اطمینان حاصل گردد.
۷. انتقال مخازن پلیاتیلن به انبار فروش کارخانه
پس از پاس شدن تستها مخازن به انبار فروش کارخانه منتقل میشوند. نقل و انتقال مخارن داخل کارخانه به کمک لیفتراک انجام میشوذ.
پرسشهای متداول
جلبک یک گیاه تک سلولی است و یکی از شروط اصلی حیات و تولید مثل در آن وجود نور است تا به کم فرآیند فتوسنتز جلبک غذای خود را فرهم سازد. در مخازن سه لایه پلاستونیک، عدم وجود نور کافی در مخازن سه لایه پلاستونیک بهواسطه وجود لایه مشکی میانی و تاریک شدن داخل مخزن، امکان رشد و تکثیر را از جلبکها در داخل مخزن میگیرد.
بهصورت کلی مخازن پس از تولید دارای سوراخ نبوده و کاملاً آببند میباشند. برای تعبیه ورودی و خروجی روی مخازن در محلهای مجاز آنها را به کمک گردبر نجاری سوراخ کرده و فیتینگ برنجی یا پلی اتیلنی نصب میشود. با کمی سفت نمودن مهره روی فیتینگ بهخوبی آببند میگردد. لازم به توضیح است که درب مخازن به هیچ عنوان آببند و هوابند نمیباشند و این مخازن برای فشار اتمسفریک تولید میشوند و فشار هوای بیرون و دورن مخزن باید یکسان باشد.
به دلیل استفاده از پلی اتیلن HDPE مخازن پلاستونیک پس از رسیدن به دمای محیط کاملاٌ سخت و محکم میشوند. استحکام این مخازن ناشی از ساختار مولکولی HDPE میباشد. لازم به ذکر است هر چه دمای بدنه مخزن افزایش یابد از سختی HDPE کاسته میشود. مخازن پلی اتیلن برای دماهای کمتر از ۶۵ و ۷۰ درجه سانتیگراد تولید میشوند.
مخازن پلی اتیلن که با نام مخازن پلاستیکی شناخته میشوند، کاربرد بسیاری دارند. دامنهی کاربرد این مخازن از نگهداری آب شرب تا انواع مایعات اسیدی و شیمیایی گسترده است. این مخازن خاصیت ضد جلبکی، ضد خوردگی و ضد باکتری داشته و برای مصارف بهداشتی تایید شده هستند. از دیگر ویژگیهای این مخازن میتوان به اشکال متنوع، وزن پایین، عایق حرارتی و قیمت مناسب اشاره نمود.
جهت دریافت مشاوره در زمینه تهیه مواد اولیه پلاستیک از جمله انواع پلی اتیلن، پلی پروپیلن و پلی استایرن با کارشناسان ما تماس بگیرید
دیدگاهتان را بنویسید